mandag 22. desember 2008

Hauoli Makahiki HOU

Hauoli Makahiki HOU

Hauoli Makahiki HOU

Tone sollys, en ung halvmåne Moon, en brilliantVenusshared den vestlige himmelen i denne visningen av 2005 endelige solnedgang fromthe toppen o Mount Haleakala, Maui, Hawaii.Also kjent som Sacred House of the Sun Haleakala, Maui's sovende volcano.At 10000 fot toppen er et ideelt sted for astronomicalobservatories, og denne scenen også den silhouetteof den nordlige halvkule Faulkes Telescope.Of spesiell interesse for studenten FaulkesTelescope er en 2-meter diameter instrument, dedikert toastronomy utdanning, som kan være eksternt opererte overthe internet.The Prosjektet er eit samarbeid mellom Fre Faulkes EducationalTrust og University of Hawaii institutt for Astronomy.Of selvfølgelig på Haleakala, "Happy New Year ville være" Hauoli Makahiki HOU "(hvor - oh-lee ma-ka-hee-tasten ho ).

Dark Terreng på Saturn s Iapetos

Dark Terreng på Saturn s Iapetos

Dark Terreng på Saturn s Iapetos

Hvorfor er store deler av Iapetos så mørke som kull? Ingen vet sure.Iapetus, den tredje største månen til Saturn, ble inspisert på nytt som Saturn-bane robot Cassini romfartøyet swooped forbi gåtefull verden igjen sent i fjor. Det mørke materialet dekker det meste av overflaten er synlig i bildet ovenfor, mens liten del øverst som vises nesten hvit er acolor og refleksjon mer typisk for Saturn andre moons.The ukjent materiale som dekker omtrent halvparten av de 1500 kilometerwide moon.The Materialet er så mørk at den reflekterer mindre enn fem prosent av hendelsen sollys, men overlegg craters indikerer at det ble spredt etter craters ble dannet. Iapetos har andre uforklarlig features.The lyse del av Iapetos er dekket med en uforklarlig lange tynne streker. The bane av Iapetos er også uvanlig, blir vinkelrett på planet av Saturn-bane av en uvanlig høy femten degrees.A merkelige ridge rundt 13 kilometer høy krysser mye av Iapetos nær ekvator og er visibl nearthe nederst. Oddly, denne ryggen er nesten nøyaktig parallelt med Iapetos' equator.The eksakte form av Iapetos fortsatt undetermined, men bildene viser at det er ganske rart ut - noe som valnøtt. Forskning i dannelse og historie mystisk Iapetusis aktiv og pågående .

søndag 21. desember 2008

2006 2 januar - A Sun pilar Over Maine

2006 2 januar - A Sun pilar Over Maine

2006 2 januar - A Sun pilar Over Maine

Har du noen gang sett en sun pillar? Når luften er kald og Sun er stigende eller innstilling, fallende ic krystaller kan reflektere sollys og opprette en uvanlig kolonnen av lys. Ice noen former flat, seks-side-formede krystaller som det faller fra høye leve skyer. Air motstand fører disse krystaller til å ligge nesten flatt mye av tiden som de flagre til bakken. Sunlight reflekterer av krystaller som er riktig justert, skape sol-pilaren i kraft. I de ovennevnte bilde tatt sent i forrige måned, en sol-pilaren reflekterer lys fra Sun innstillingen over Bangor, Maine, USA .

lørdag 20. desember 2008

2006 1 januar - den største Rock i solsystemet

2006 1 januar - den største Rock i solsystemet

2006 1 januar - den største Rock i solsystemet

Der det svake punktet i sentrum - som er den største rock kjent i vårt solsystem. Det er større enn alle kjente asteroide, månen, og komet nucleus. Det er større enn noen andre lokale steinete planet. (Ingen vet sikkert hva størrelse bergarter ligger på kjerneprøver av Jovian planeter, eller gå i bane rundt andre stjerner.) Det pleide å være den største rock av alle typer kjente til tidligere fjor. The Voyager 1 romfartøyet tok over bildet av det gigantiske plass rock i 1990 fra det ytre solsystemet. Denne steinen er så stor sin tyngdekraft gjør det nesten Sfærisk, og har tunge gasser i nærheten av sin surface.Today dette rock starter en annen bane rundt den overordnede stjerne, for omtrent 5 milliarddels tid, spinning over 350 ganger i løpet av hver trip.Happy gregorianske kalender Nytt År til alle mennesker som bor i denne steinen vi kaller jorden .

Et år på Saturn

Et år på Saturn

Et år på Saturn

Arriving at Saturn i juli 2004, th Cassini spacecrafthas nå brukt ett og et halvt år å utforske themagnificent ringer og moons av fjerne gass giant.The 2005 begynte med Cassini " Huygens probe landingon Saturn store månen Titan.Cassini s videreført rekke lukke flyby også revealeddetails og discoveriesacross overflaten av smog shrouded moon.In faktum, med en ringsideseat hele 2005, Cassini's camerashave gjort spektakulære bilder av Titan langs vidd Saturn'sother moons og ring almostcommon place.But ofte, Saturn seg forutsatt den mest dramatiske bakgrunn I thisview, Saturn-månen Dione ligger foran kant onrings og gasskjempen's cloud topper drapert med broadring skygger Dione er 1118 kilometer acrossand ligger cirka 300000 kilometer fra ring kanten.

The Perseus Cluster av Galaxies

The Perseus Cluster av Galaxies

The Perseus Cluster av Galaxies

Her er en av de største objektene som alle willever se på himmelen. Hver av disse fuzzy BLOBer er en galakse, sammen gjør opp th Persevs Cluster, en av de nærmeste clustersof galakser. Klyngen er sett gjennom en forgrunnen av svak stjerner i vår egen Melkeveien Galaxy. I nærheten av klyngen sentrum, omtrent 250 millioner lys-yearsaway, er klyngen dominerende galakse NGC 1275 seenhere like til venstre for bildet center.A uhyre kilde o x-stråler og radio utslipp NGC 1275 accretesmatter som gass og galakser faller inn it.The Persevs Cluster av Galaxiesis del av th Fisken-Persevs superclusterspanning over 15 grader og inneholder over 1000 galaxies.At avstanden til NGC 1275, denne visningen dekker om lag 1,5 millionlight-årene .

The Iris Nebula fra CFHT

The Iris Nebula fra CFHT

The Iris Nebula fra CFHT

Like delikat kosmiske petals disse skyene av interstellardust og gass har blomstret 1300 lysår unna i fertilestar felt av constellation Cepheus.Sometimes kalles Iris Nebula og dutifullycataloged som NGC7023, dette er ikke den eneste Nebula i thesky å fremkalle bildene av flowers.Still, denne vakre digitale bildet viser utenfor Iris Nebula's utvalg av farger andsymmetries i imponerende detail.Within det Iris, støvete nebular materiale omgir et massivt, varme, små Stjerne i sin formativ years.Central filamenter av kosmisk støv gløden med en reddish photoluminescenceas noen støv korn effectivelyconvert stjernen's invisibl ultravioletradiation til synlig rødt light.Yet den dominerende fargen på Nebula er blå characteristicof støv korn reflekterer starlight.Dark, skjule noe skyer av støv og kaldt molecular gass er også til stede og kan føre øyet å se andre convoluted en fantastisk shapes.Infrared observationsindicate at dette Nebula kan inneholde komplekse karbon molekyler kjent en PAHs.As vist her, th IrisNebula er ca 6 lysår på tvers.

tirsdag 16. desember 2008

The Coma Cluster av Galaxies

The Coma Cluster av Galaxies

The Coma Cluster av Galaxies

Nesten alle objektene i over fotografiet er en galakse. The Coma Cluster av Galaxies bildet ovenfor er en av de densest klynger kjent - den inneholder tusenvis av galakser. Hvert av disse husene galakser milliarder av stjerner - akkurat som vår egen Melkeveien Galaxy gjør. Selv om nærliggende når sammenlignet med de fleste andre klynger, lys fra Coma Cluster fortsatt tar hundrevis av millioner av år å nå oss. In fact, Coma Cluster er så stort det tar lys for millioner av år bare å gå fra den ene siden til den andre! De fleste galakser i Coma og andre klynger er ellipticals, mens de fleste galakser utenfor klynger er spirals. Naturen av Coma's røntgen-utslipp er fortsatt blir undersøkt .

2005 28 desember - Jevn kapitler på Asteroid Itokawa

2005 28 desember - Jevn kapitler på Asteroid Itokawa

2005 28 desember - Jevn kapitler på Asteroid Itokawa

Hvorfor er deler av denne asteroide er overflaten så glatt? Ingen er ennå sikker, men det kan ha å gjøre med dynamikken av en asteroide som er en løs bunke av steinsprut i stedet for en solid rock. Den uvanlig asteroide blir nå besøkt av den japanske romfartøyet Hayabusa som er å dokumentere sin uvanlig struktur og mystisk mangel på craters. Siste måned, Hayabusa faktisk berøres ned på en av de jevne oppdateringer, blitt kalt MUSES Sea, og samlet jord prøver som vil bli returnert til jorden for analyse. Dessverre roboten Hayabusa båter har hatt problemer med kommunikasjon og så sin avgang på jorden har blitt forsinket til 2007. Computer simuleringer viser at 500-meters asteroide Itokawa kan påvirke jorden i løpet av de neste få millioner år .

mandag 15. desember 2008

IC 2118 The Witch Head Nebula

IC 2118 The Witch Head Nebula

IC 2118 The Witch Head Nebula

Double, double slit og problemer; Fire brenne, og kjele boble - kanskje Macbeth burde ha konsultert den Witch Head Nebula. Dette suggestively formet refleksjon Nebula er knyttet til den lyse star Rigel i constellation Orion. Mer formelt kjent som IC 2118, heksa Head Nebula lyser først og fremst av lyset reflekteres fra Rigel, som ligger like utenfor den øverste høyre hjørne av den ovenfor image.Fine støv i Nebula reflekterer lys. Den blå fargen er forårsaket ikke bare av Rigel er blå farge, men fordi støv korn reflekterer blått lys mer effektivt enn rødt. Det samme fysiske prosessen fører til at jordens dagtid himmelen skal vises blå, selv om scatterers i jordatmosfæren er molekyler av nitrogen og oksygen. The Nebula ligger ca 1000 lysår vekk .

SN 1006 Supernova Rest i X-Rays

SN 1006 Supernova Rest i X-Rays

SN 1006 Supernova Rest i X-Rays

Denne enorme blåse kulen var en gang en stjerne. Ett tusen år siden, i år 1006, en ny stjerne ble spilt inn i himmelen som vi i dag vet var virkelig en eksisterende star eksploderer. Den resulterende voksende gass fra Supernova er fortsatt synlig med Tilbehør i dag, fortsetter å utvide, og nå strekker seg over 70 lyset år. SN 1006 lyser i alle slags lys. Ovennevnte bilde av SN 1006 ble tatt til fange av den bane Chandra Observatory i X-ray lys. Selv i dag, ikke alt om SN 1006 er forstått, for eksempel hvorfor partikkel sjokk som produserer den lyse blå filamenter er kun synlig på enkelte områder. SN 1006 er tenkt å ha en gang vært en hvit dverg som eksploderte når gassen blir dumpet på det av sin binære star sammen forårsaket det å gå over Chandrasekhar grensen. Forgrunnsfargen stjerner er synlige som har ingenting å gjøre med Supernova .

Den mystiske membran Nebula

Den mystiske membran Nebula

Den mystiske membran Nebula

Noen ganger er den enkleste former er de vanskeligste å forklare. For eksempel opprinnelsen til den mystiske kjegle-formet regionen sett på helt til venstre er fortsatt et mysterium. Den Interstellar formasjonen, kalt membranen Nebula, ligger om lag 2700 lys år away.Other funksjoner i bildet inkluderer rød utslipp fra diffuse Interstellar hydrogen, pistrete filamenter av mørkt støv, og lyse star S Monocerotis, synlig på høyre. Blue refleksjon nebulae omslutter lysere stjerner. Den mørke membran Nebula regionen tydelig inneholder mye støv som blokkerer lyset fra utslipp Nebula og åpne klynge NGC 2264 bak den. En hypotese har den membranen Nebula er dannet av vind partikler fra en energisk kilde blåser forbi Bok Globule på hodet av membranen .

Earthrise

Earthrise

Earthrise

i desember 1968, Apollo 8 mannskapet fløy fra th jorden til månen og tilbake igjen Frank Borman, James Lovell og William Anders ble lansert atop en SaturnV rakett på 21 desember, sirkel månen ti ganger i sine kommando-modulen, og returnerte til jorden i desember 27.The Apollo 8 misjonens impressivelist av firsts inkluderer: de første mennesker til å reise til jorden er månen, den første bemannede fly ved hjelp av Saturn V, og den første til å photographthe Earth fra dype verdensrommet. Som Apollo 8 kommando-modulen avrundet det farside of the Moon, mannskapet kunne se mot th lunar horisonten og se jorden appearto stige, på grunn av sine romfartøyet er orbital motion.The famouspicture som resulterte av en distan blå jorden over månens lem, var en fantastisk gave til verden .

Hydrogen og støv i Rosette Nebula

Hydrogen og støv i Rosette Nebula

Hydrogen og støv i Rosette Nebula

På kanten av en larg molecular cloud i Einhjørningen noen 3000 light years away, mørk filamenter av støv er silhouetted av luminou hydrogen gas.The tett opp visning av th RosetteNebula dramaticallysuggests som star formation er anon pågående prosessen i regionen, med mørk Filament sculptedby vind og stråling fra varme, små stars.Ultraviolet stråling fra små stjerner også striper electronsfrom omkringliggende hydrogen atoms.As elektroner og atomer recombine de avgir lengre bølgelengde , lavere energi lys i et godt vet karakteristisk mønster av brightspectral lines.At synlig bølgjelengdene, den sterkeste utslipp linje i dette mønsteret er inthe røde delen av spekteret, og er kjent som "Hydrogen-alpha" eller jus H-alpha.Part av IPHAS , En undersøkelse av H-alfa-utslipp i vårt Milky WayGalaxy, dette bildet strekker seg om lag 25 lysår .

Andromeda Island Universe

Andromeda Island Universe

Andromeda Island Universe

Den mest fjernt objekt lett synlig for unaided eye i M31, flott Andromeda Galaxysome to millioner lysår away.But uten teleskop, selv om dette enorme spiral galakse - omfatter over200 , 000 lys år - ser ut som afaint, nebulous cloud i th constellationAndromeda.In kontrast, en lys gul nucleus, mørk svingete støv baner, nydelige blå spiral armer og star klynger er registrert i thisstunnin telescopicdigital mosaikk med en kumulativ eksponering over 90 timer. Mens selv casua skygazersare nå inspirert av den kunnskapen som det ar mange fjerne galakser som M31, astronomen alvorlig debatedthis grunnleggende konseptet bare 80 år ago.Were disse "spiral nebulae" bare outlying komponenter av våre ownMilky Way Galaxy eller ble de i stedet "øya univers" -- Distantsystems av stjerner sammenlignbare til Melkeveien seg selv? Dette spørsmålet var sentralt til famou Shapley-Curtis debateof 1920, som senere ble løst b observasjoner av M31in favør av Andromeda islanduniverse .