torsdag 26. februar 2009

Orion Nebula, The Hubble utsikt

Orion Nebula, The Hubble utsikt

Orion Nebula, The Hubble utsikt

Få kosmiske vistas opphisse av fantasi lik den Orion Nebula.Also kjent en M42, Nebula's glowing gass omgir hot små stjerner på kanten av animmense Interstellar molecular cloud bare 1500 lysår away.The Orion Nebula tilbyr en av de beste opportunitiesto studere hvordan stjerner blir født, delvis fordi det er den nærmeste largestar-forming regionen, men også fordi Nebula "energiske stjerner hav blåst awayobscuring gass og støv skyer thatwould ellers blokk vårt syn -- Sørge for en intim titt på arange av pågående stage ofstarbirth og utviklingen Denne detaljert bilde av theOrion Nebula er sharpest noensinne, bygget ved hjelp av data fromthe Hubble Space Telescope's Advanced Camera for Surveysand European Southern Observatory "La Silla 2,2 meter teleskop The mosaiccontains en milliard piksler ved full resolutionand avslører om 3000 stars.In tydelig størrelse, bildet er like stort som full Moon.At avstand av M42 den strekker tretten lysår .

tirsdag 17. februar 2009

Cartwheel of Fortune

Cartwheel of Fortune

Cartwheel of Fortune

Ved sjanse, en kollisjon av to galakser har opprettet en surprisinglyrecognizable form på en kosmisk skala The Cartwheel Galaxy.The Cartwheel er en del av en gruppe av galakser om 400 millionlight år unna i th constellationSculptor (to mindre galakser i gruppa er synlige nedenfor og til venstre). Its rim er en enorm ring-aktig struktur over 100000 lys år i diameter, består av star forming regioner fylt withextremely lyse, massive stars.When galakser kolliderer pass througheach andre, deres individuelle stjerner kommer ikke til contact.However denne ring-liknende formen er resultatet o gravitationaldisruption forårsaket av en mindre galaxypassing gjennom en stor en, komprimere Interstellar gass anddust og forårsaker en stjerne formasjon wave å flytte outlike en krusning på overflaten av et tjern Thisfalse farge sammensatte bildet av theCartwheel Galaxy er fra plass-baserte observatories.The Chandra X-ray Observator data er i lilla, GalaxyEvolution Explorer ultrafiolett er i blått, Hubble Space Telescop synlig lys bildet er i grønt andthe Spitzer Space Telescop infrarøde bildet er i rødt .

mandag 16. februar 2009

Comet lineære Disperses

Comet lineære Disperses

Comet lineære Disperses

Hva skjedde med kjernen av Comet lineær? Den smarteste komet i år har uventet brutt opp i mange mindre biter. The Break-Up skjedde på eller om den 25 juli og ble bemerket av mange astronomers rundt om i verden med particularl banebrytende arbeid av Mark Kidger IAC). Siden da astronomers hadde vært searchingin forgjeves å finne noen rester igjen av kjernen, og se å se hvordan raskt de resterende vrakgodset blekner. Bare tre dager siden Hubble Space Telescope ble maneuvered å fotografere regionen og fikset noen av de disintegrating fragmenter som brukes til å skrive Komet Linear's nucleus. Ovennevnte bilde dekker bare de aller spissen av en elongated diffust tog i sakte dispersing gass, støv, is fragmenter, og gravel.The største biter igjen av dårlig brukket nucleus vises til beless enn 30 meter across.This vrakgodset tog ikke kolliderer med Jorden og det vil ikke føre til en Meteor dusj. Interessert astronomers er nå theorizing hvorfor Comet lineære's nucleus oppløst i slike små stykker .

søndag 15. februar 2009

A Roll Cloud Over Missouri

A Roll Cloud Over Missouri

A Roll Cloud Over Missouri

Hva slags sky er dette? En rull sky. Disse sjeldne lenge skyene kan danne nær fremme kalde fronter. Spesielt en downdraft fra en utvikling av storm foran kan forårsake fuktig varm luft stiger, kule under sin dugg, og slik danne en sky. Når dette skjer jevnt langs en utvidet foran, en rull cloud mai. Roll skyer faktisk har sirkulert luft langs lange horisontale aksen av skyen. En rull cloud ikke er tenkt å være i stand til morph inn i en tornado. I motsetning til en liknende sokkel sky, en rull cloud er helt frittstående fra sine overordnede Cumulonimbus. Bildet ovenfor, en rull sky strekker seg langt inn avstanden i løpet av sommeren 2005 over Albany, Missouri, USA .

lørdag 14. februar 2009

Stardust Capsule retur til jorden

Stardust Capsule retur til jorden

Stardust Capsule retur til jorden

en flygende tallerken fra verdensrommet krasj-landet i Utah-ørkenen i går etter å ha blitt spores av radar og chased av helikoptre og fly. I likhet med forrige gang, ikke plass romvesen var involvert. Den tallerken, Stardust tilbake kapsel, er gjennomføring biter av Komet Wild 2 fanget to år siden under en avtale mellom Stardust og gamle komet. Kapselen er avbildet ovenfor angir en midlertidig clean room i Utah før en del av den er sendt til NASA's Johnson Space Center i Houston, Texas, USA. I innfelt til høyre, en kunstner viser kapsel som det sannsynligvis sett etter det parachuted til en landing i Utah-ørkenen. Den øvre høyre sette inn viser et bilde av streaking kapsel tatt i går av en DC-8 jage planet. Den biter av Komet Wild 2 lagret i Stardust tilbake kapsel er trolig eldre enn Sun og vil bli inspisert i løpet av de neste årene for hint om de tidlige årene av våre Solar System.You også kan hjelpe til med å lete etter støv korn i Stardust Aerogel !

onsdag 11. februar 2009

The Sombrero Galaxy fra Hst

The Sombrero Galaxy fra Hst

The Sombrero Galaxy fra Hst

Hvorfor Sombrero Galaxy ser ut som en lue? Grunner inkluderer Sombrero er uvanlig stor og utvidet central bulge av stjerner, og mørke fremtredende støv baner som vises på en disk som vi ser nærmere kanten på. Milliarder av gamle stjerner føre til at diffus glød av den utvidede sentral bulge. Lukk inspeksjon av bulge i ovenstående bilde viser mange poeng av lys som er faktisk globular klynger M104's spektakulære støv ringer havnen mange yngre og lysere stjerner, og viser intrikate detaljer astronomers ennå ikke fullt ut forstår. Sentrum av Sombrero lyser tvers av det elektromagnetiske spekteret, og er tenkt å huse et stort svart hull. Femti millioner år gamle lys fra Sombrero Galaxy kan sees med et lite teleskop mot constellation av Jomfruen .

søndag 8. februar 2009

Lunokhod Moon Robot

Lunokhod Moon Robot

Lunokhod Moon Robot

På den 17 november 1970 i Sovie Luna 17 romfartøyet landet de firstroving fjernstyrte robo på Moon.Known som Lunokhod 1, det veies litt under 2000 pounds og wa konstruert for å operere til 90 dager whileguided i sanntid av en fem person teamat The Deep Space Center i nærheten av Moskva, Sovjetunionen, Planet Earth.The futuristiske leter åtte wheeler syklet på toppen av en descentmodule tha extendedramps fra begge sider og tilbyr alternative ruter tothe overflaten i tilfelle den ene siden ble blokkert av fragment Lunokhod 1 touredthe luna Mare Imbrium (Hav av Rains) for 11 måneder inone av de største suksesser i den sovjetiske lunar leting program.This Lunokhod virksomhet offisielt avsluttet på 4 oktober, 1971,14 år etter lanseringen av Sputnik.

onsdag 4. februar 2009

Stjerner av galaktiske Center

Stjerner av galaktiske Center

Stjerner av galaktiske Center

The centerof våre Melkeveien Galax er hiddenfrom den nysgjerrige øyne optisk Tilbehør av skyer ofobscuring støv og gas.But i denne fantastiske vista, Spitzer Space Telescope "infrarøde kameraer, penetratemuch av støv revealingthe stjerner av overfylt galaktisk center region.A mosaikk av mange mindre øyeblikksbilder, til den detaljerte falske farge bilde showsolder, kule stjerner i blåaktig hues.Reddish glowing støv skyer er knyttet withyoung, varme stjerner i fremragende nurseries.The galaktisk centerlies enkelte 26000 lysår unna, mot constellatio Sagittarius.At som avstand, dette bildet strekker seg om lag 900 lysår .

Infrarød Helix

Infrarød Helix

Infrarød Helix

Over seks hundre lys år fra jorden, i theconstellation Aquarius, Sun-like star er dying.Its siste par tusen år har produsert th Helix Nebula (NGC 7293), godt studert og nærliggende eksempel o aPlanetary Nebula, typisk for denne endelige phas av fremragende evolution.Emission i denne infrare Spitzer Space Telescope imageof den Helixcomes meste fra Nebula er molecular hydrogengass Gassen appearsto være clumpy, forming tusenvis av komet-formet knotseach omfatter omtrent dobbel størrelse av vår solar system.Bluer, mer energiske stråling er sett til å komme fra theheads withredder utslipp fra kjole og hvitt, noe som tyder på at de er moreshielded fra den sentrale star's vind og intenseultraviolet radiation.The Nebula seg selv er om lag 2,5 lysår across.The Sun forventes å gå gjennom sin egen Planetary Nebula fase ... i et annet 5 milliard år .