fredag 25. desember 2009

CG4 A Ruptured Cometary Globule

CG4 A Ruptured Cometary Globule

CG4 A Ruptured Cometary Globule

Kan en gass-sky spise en galakse? Det er ikke langt ifra. De ulike jakt "vesen" i midten av bildet ovenfor er et gass-sky som kalles en cometary globule. Dette globule har imidlertid ruptured. Cometary globules er vanligvis preget av støvete hodet andelongated kjole og hvitt. Disse funksjonene føre cometary globules å ha visuelle likheter til comets, men i virkeligheten er de veldig mye forskjellig. Globules er ofte birthplaces av stjerner, og mange viser svært små stjerner i sine heads.The grunn av brudd i hodet av dette objektet er ikke fullstendig kjent. Den galakse til venstre for midten er stort, svært langt i det fjerne, og bare plasseres i nærheten av CG4 av sjansen superposition .

søndag 20. desember 2009

Z Machine Sets Uventet Earth Temperatur Record

Z Machine Sets Uventet Earth Temperatur Record

Z Machine Sets Uventet Earth Temperatur Record

Hvorfor er dette plasma så varm? Physicists er ikke sikker. Hva er kjent for sikker er at Z Machine kjører på Sandia National Laboratories opprettet en plasma som var uventet varm. The plasma nådd en temperatur i overkant av to milliarder Kelvin, slik at det er uten tvil den hotteste menneskelig gjort thingever i historien om jorden, og for en kort tid, varmere enn interiør av stjerner. Z Machine forsøket bildet ovenfor, purposely skaper høye temperaturer ved å fokusere 20 millioner amps av strøm i en liten region ytterligere begrenset av et magnetfelt. Vertikal ledninger gi Z Machine sitt navn. I løpet av den uventede kraftige inneholdt eksplosjon, Z-maskin utgitt om lag 80 ganger verden hele elektrisk kraft bruk for en kort brøkdel av et sekund. Eksperimenter med Z Machine er å bidra til å forklare fysikk på Solar fakler, design mer effektiv kjernefysisk fusjon planter, teste materiellet under ekstrem varme, og samle inn data til datamaskinen modellering av kjernefysiske eksplosjoner .

torsdag 17. desember 2009

Kulehop M3 fra WIYN

Kulehop M3 fra WIYN

Kulehop M3 fra WIYN

Denne enorme ball av stjerner forut for vår Sun. Lenge før menneskeheten utviklet seg, før dinosaurer roamed, og selv før jorden eksisterte, gamle globs av stjerner kondenseres og orbited en ung Melkeveien Galaxy. Av de 200 eller så globular klynger som overlever i dag, M3 er en av de største og klareste, lett synlig på den nordlige halvkule med kikkert. M3 inneholder omtrent en halv million stjerner, de fleste av disse er gamle og rødt. Lett tar ca 35000 år til å nå oss fra M3, som strekker seg ca 150 lys år. Ovennevnte bilde er et sammensatt med blå og røde bilder .

søndag 13. desember 2009

Farger for Comet Pojmanski

Farger for Comet Pojmanski

Farger for Comet Pojmanski

Comet Pojmanski fløy av planeten Earthlast helg på en overraskende reise throughthe indre solar system.Then en enkel binocular mål for mornin skygazers, Pojmanski slutt viste seg lang hale, men det også presentert noen nydelig grønn-blå huesas gass molekyler i sin tenuous koma og Tai fluorescedin den sunlight.Astronomers Adam Block og Jay GaBany recorde thiscolorful høy oppløsning syn på den 3 mars i thedarkness like før twilight.The bildet strekker seg om en full måne på himmelen CometPojmanski (C/2006 A1) er utover bundet og fading nå, fortsatt synlige i kikkert for nordlige halvkule observatører .

tirsdag 8. desember 2009

Enceladus og Søk etter Water

Enceladus og Søk etter Water

Enceladus og Søk etter Water

Basert på data fro Cassini romfartøyet instrumenter, forskere arenow hevder at flytende vann reservoar existonly titalls meter under overflaten av Saturn'ssmall (500 kilometer diameter), men aktive Moo Enceladus.The spennende nye resultscenter rundt høye jets og plumes av materiale erupting fra månens surface.The plumes kommer i Lon tiger stripe frakturer ofthe sør polar regio picturedhere.Detailed modeller Støtte konklusjoner som th plumesarise fra nær overflaten lommer av flytende vann en temperaturesof 273 kelvins (0 grader Celsius), selv om Enceladus har surfacetemperature på om lag 73 kelvins (-200 grader Celsius). Åpenbart et viktig skritt i å lete etter vann og potentialfor opprinnelsen o liv utenfor planeten jorden, så nær overflaten reservoarer vanndyp ville være langt mer accessiblethan, for eksempel det interne havet oppdaget på Jovian Moo Europa .